Werkgeluk

Werkgeluk – Waarborg arbodienst

Werkgeluk is een populaire term die overal voorbij komt. Dat komt omdat het in de krappe arbeidsmarkt een belangrijke arbeidsvoorwaarde is geworden. Werknemers zoeken bedrijven waar ruimte is voor plezier op de werkvloer. Naast dat werkgeluk een populair term is, is het ook een breed begrip. Werkgeluk is namelijk heel persoonlijk. De één wordt gelukkig van gestructureerd werk en een helder verwachtingspatroon, voor de ander is werkgeluk een dynamische kantoortuin waar veel gebeurd met een takenpakket dat midden op de dag opeens omgegooid moet worden. 

Met ons uitgebreide pakket aan preventieve maatregelen maken we ons sterk voor het realiseren van een gezondere werkomgeving. Workshops en kennissessies bieden handvatten aan HR-personeel om werknemers te begeleiden naar een gezonde levensstijl. De productiviteit gaat omhoog. Daarnaast wordt investeren in deze preventieve maatregelen beloond met meer controle over verzuimcijfers en draagt het bij aan het werkgeluk van je collega’s. Wij werken met vaste contactpersonen, zij zijn betrokken bij de organisatie en leren de werknemers goed kennen. Daardoor kunnen zij uitdagingen gelijk herkennen en ingrijpen wanneer dat nodig is. 

Onze werkwijze, het verbeteren van de duurzame inzetbaarheid en werkgeluk

Wij vinden het belangrijk om jou en je team goed te leren kennen voordat we met de duurzame inzetbaarheid en het werkgeluk aan de slag gaan. Een strategisch adviseur neemt de organisatie onder de loep, deze adviseur is jouw vaste contactpersoon. De strategie die we gaan toepassen, bepalen we aan de hand van deze analyse en de inzetbaarheidsdoelen die we samen formuleren. Met deze doelen als rode draad van onze samenwerking gaan we aan de slag. Door regelmatig te reflecteren op de vooruitgang van de inzetbaarheidsdoelen, houden we grip op de strategie en kunnen we bijsturen wanneer dat nodig is.

Naast de strategisch adviseur, die vooral kijkt naar een strategisch verzuimbeleid en preventieve maatregelen om verzuim te voorkomen, krijg je als organisatie ook een vaste inzetbaarheidsadviseur. Wij hebben een team van professionals voor jou en je collega’s klaarstaan wanneer iemand ziek wordt en daardoor uitvalt. We werken met inzetbaarheidsadviseurs met een (para)medisch geschoolde achtergrond en werkervaring. 

De inzetbaarheidsadviseurs opereren bij jouw organisatie op locatie en kunnen daardoor ingrijpen wanneer dat nodig is. Door hun zorgachtergrond in de fysiotherapie, zorg, of als doktersassistente hebben ze veel ervaring met het herkennen van verschillende klachten. Waarborg heeft een breed netwerk, waardoor het voor de inzetbaarheidsadviseurs makkelijk is om door te verwijzen naar een psycholoog, fysiotherapeut, of arts. We hebben goed contact met zorgorganisaties zoals Novum Zorg en OCA.

Met een tot in de puntjes verzorgd verzuimbeleid kun je als organisatie veel winst behalen. Bij Waarborg focussen we ons ook op het nemen van preventieve maatregelen tegen verzuim. Deze maatregelen vormen, in combinatie of individueel, een goede basis die het welzijn van het team en het werkgeluk zullen bevorderen. Healthchecks, werkplekonderzoeken, maar vooral Preventief Medisch Onderzoeken geven inzicht in de gezondheid van de populatie. Daarnaast legt dit onderzoek pijnpunten bloot waaraan gewerkt kan worden. We organiseren regelmatig kennissessies en trainingen, zowel in-company als bij ons op locatie. Trainingen zoals ‘Doorploegen‘ en ‘Smaakmakers’ helpen collega’s bij het aanleren van gezonde gewoontes. Alles wat we doen, doen we met het werkgeluk en de duurzame inzetbaarheid van jouw collega’s in ons achterhoofd.

Bekijk onze dienstenpagina als je benieuwd bent naar wat we jouw organisatie kunnen bieden.

De mogelijkheden bespreken?

Je bent van harte uitgenodigd om bij ons op kantoor langs te komen of online een kop koffie te drinken, zodat we kennis kunnen maken en je vragen kunnen beantwoorden. Dit gesprek is volledig kosteloos en vrijblijvend. Vul het formulier op deze pagina in met je naam, bedrijf en e-mailadres, dan nemen wij contact met je op om samen een afspraak te plannen. Bekijk onze contactpagina als je ons liever eerst telefonisch wilt spreken of een mail wilt sturen met je vragen.

Voor wie zetten wij ons in?

We houden ons bezig met het ondersteunen van bedrijven in verschillende branches en van verschillende groottes. Het maakt ons niet uit of je drie medewerkers in dienst hebt of drieduizend, wij helpen je graag met het verbeteren van de duurzame inzetbaarheid en het werkgeluk. Ben je benieuwd naar de ervaringen van klanten van Waarborg? Bekijk dan onze klantencases om meer te weten te komen. Wij werken graag samen met bedrijven die hun medewerkers zien als kapitaal en graag in hun welzijn en werkgeluk investeren. 

Aandacht voor werkgeluk

Gratis afspraak plannen?