Diensten

Hoge verzuimcijfers, weinig transparantie in het ziekteproces van je medewerkers, hoge loonkosten omdat de salarissen doorbetaald moeten worden, en het werk van je zieke collega’s ligt stil. Voor werkgevers met uit de hand gelopen verzuimcijfers kunnen deze problemen ernstige gevolgen hebben.

Bij Waarborg vinden we het welzijn van jouw organisatie en medewerkers net zo belangrijk als jijzelf als werkgever. Samen met een adviseur ga je aan de slag met het formuleren van realistische inzetbaarheidsdoelen. Deze doelen vormen de basis voor het plan van aanpak dat zal leiden tot meer overzicht. Wanneer een medewerker toch te maken krijgt met ziekte en daardoor uitvalt, wordt diegene snel en doeltreffend geholpen door onze inzetbaarheidsadviseurs. Binnen twee weken gaan zij in gesprek met jouw collega en stippelen jullie samen een persoonlijk plan uit om jouw medewerker te begeleiden naar re-integratie.

Waarborg Arbo | Diensten
Diensten

Preventief Medisch Onderzoek

Het in kaart brengen van het werkvermogen en de gezondheid van medewerkers stelt ons in staat gericht advies te geven over duurzame inzetbaarheid.

Werkplekrisicoscan

Per functiegroep stellen we vast welke arbeidsgerelateerde gezondheidsrisico’s zich voordoen op de werkvloer. Op basis van deze informatie bieden we hulpbronnen en herstelmogelijkheden.

Werkplekonderzoek

Met gevalideerde meetmethoden brengen we de houding en instelling van de werkplek in kaart en geven we advies over hoe de werkplek verbetert kan worden. 

Preventief consult

Een preventief consult kan zonder tussenkomst of betrokkenheid van de werkgever worden aangevraagd. Deze is bedoelt om (dreigende) gezondheidsklachten bespreekbaar te maken. 

Externe vertrouwenspersoon

Een extern vertrouwenspersoon maakt zich sterk tegen ongewenste omgangsvormen op de werkvloer, zoals intimidatie, pesten, geweld of discriminatie. Medewerkers kunnen bij hen terecht voor opvang en begeleiding.

Verzuimbegeleiding

Een (para)medisch opgeleide inzetbaarheidsadviseur, die onder taakdelegatie van de bedrijfsarts staat, gaat in gesprek met de verzuimende medewerker, maakt een inschatting van de situatie, geeft passend advies en begeleidt het verzuimproces.

Diverse trainingen

Waarborg biedt op aanvraag diverse op maat gemaakte trainingen voor medewerkers en leidinggevenden om duurzame inzetbaarheid te vergroten.

Bedrijfsfysiotherapie

Medewerkers kunnen op locatie terecht bij een bedrijfsfysiotherapeut voor vragen, (fysieke) klachten en advies.

Rijbewijskeuring

Tijdens een rijbewijskeuring verzamelt de bedrijfsarts medische gegevens voor het CBR om in kaart te brengen of een medewerker een voertuig zelfstandig en veilig kan besturen.

Veilig en gezond
werken op maat.
Waarborg Arbo | Diensten
Een plan van aanpak gebaseerd op
de inzetbaarheidsdoelen.

De preventiemaatregelen kun je zowel individueel als gecombineerd toepassen. Wil je ontdekken welke maatregelen bij jouw organisatie passen? Vraag dan een gesprek aan met onze strategisch adviseurs.

Hoe hebben andere bedrijven de samenwerking ervaren?

Twijfel je of Waarborg jou kan helpen? Neem dan een kijkje bij een van onze klantencasussen.

Bij KLK Kolb zetten bijna 500 collega’s zich dagelijks in voor de productie van chemische middeltjes in huishoudelijke producten. Dankzij KLK Kolb blijft de verf op je muren zitten en schuimt je shampoo als je je haren wast. De productie van KLK Kolb draait 24 uur per dag, 7 dagen in de week dankzij 5 ploegendiensten. Om collega’s te helpen bij een gezonde levensstijl heeft KLK Kolb Waarborg ingeschakeld. Lees meer.

Domijn is een woningcorporatie verantwoordelijk voor de huurwoningen van ruim 30.000 huurders in Twente. Werkgeluk en duurzame inzetbaarheid staan hoog op de agenda van Domijn. Ze nemen diverse preventieve maatregelen, zodat collega’s hun werk op een verantwoorde manier kunnen uitvoeren. Lees meer.

Waarborg Arbo | Diensten