Diensten

Hoge verzuimcijfers, weinig transparantie in het ziekteproces van je medewerkers, hoge loonkosten omdat de salarissen doorbetaald moeten worden, en het werk van je zieke collega’s ligt stil. Voor werkgevers met uit de hand gelopen verzuimcijfers kunnen deze problemen ernstige gevolgen hebben.

Bij Waarborg vinden we het welzijn van jouw organisatie en medewerkers net zo belangrijk als jijzelf als werkgever. Samen met een adviseur ga je aan de slag met het formuleren van realistische inzetbaarheidsdoelen. Deze doelen vormen de basis voor het plan van aanpak dat zal leiden tot meer controle over de verzuimcijfers. Wanneer een medewerker toch te maken krijgt met ziekte en daardoor uitvalt, wordt diegene snel en doeltreffend geholpen door onze inzetbaarheidsadviseurs. Binnen twee weken gaan zij in gesprek met jouw collega en stippelen jullie samen een persoonlijk plan uit om jouw medewerker te begeleiden naar re-integratie. Soms kan het gebeuren dat de persoon niet meer past bij het bedrijf of bij de functie. In dat geval verkennen we samen met jouw voormalige collega de mogelijkheden binnen een ‘tweede spoor’ benadering.

Als de duurzame inzetbaarheid van jouw collega’s hoog op je agenda staat, kun je ook kiezen voor diverse preventieve maatregelen. Neem bij interesse eens contact op met onze strategisch adviseurs Arbeid & Gezondheid, Dorette en Bart. Samen maken we een punt van duurzame inzetbaarheid.

Waarborg Arbo | Diensten
Preventieve maatregelen

Preventief medisch onderzoek

Het werkvermogen en de gezondheid van je medewerkers in kaart brengen stelt ons in staat gericht advies te geven over duurzame inzetbaarheid.

Werkplekrisicoscan

Krijg als werkgever inzicht in de risico’s die je collega’s lopen tijdens het uitvoeren van hun taken, zodat je op tijd kunt ingrijpen.

Werkplekonderzoek

Bied inzicht in de balans tussen de werkbelasting en het werkvermogen van je medewerkers, met advies over hoe je dit kunt verbeteren.

Diverse trainingen

Waarborg biedt diverse trainingen die jouw medewerkers handvatten geven voor een gezonde levensstijl.

Bedrijfsfysiotherapie

Met een bedrijfsfysiotherapeut op locatie kunnen jouw collega’s binnenlopen met vragen over klachten, ze worden ter plekke geholpen.
Veilig en gezond
werken op maat.
Waarborg Arbo | Diensten
Een plan van aanpak op van
de inzetbaarheidsdoelen.
De preventiemaatregelen kun je zowel individueel als gecombineerd toepassen. Wil je ontdekken welke maatregelen bij jouw organisatie passen? Vraag dan een gesprek aan met onze strategisch adviseur.
Hoe hebben andere bedrijven de samenwerking ervaren?

Twijfel je of Waarborg jou kan helpen? Neem dan een kijkje bij een van onze klantencasussen.

Bij KLK Kolb zetten bijna 500 collega’s zich dagelijks in voor de productie van chemische middeltjes in huishoudelijke producten. Dankzij KLK Kolb blijft de verf op je muren zitten en schuimt je shampoo als je je haren wast. De productie van KLK Kolb draait 24 uur per dag, 7 dagen in de week dankzij 5 ploegendiensten. Om collega’s te helpen bij een gezonde levensstijl heeft KLK Kolb Waarborg ingeschakeld. Lees meer.

Domijn is een woningcorporatie verantwoordelijk voor de huurwoningen van ruim 30.000 huurders in Twente. Werkgeluk en duurzame inzetbaarheid staan hoog op de agenda van Domijn. Ze nemen diverse preventieve maatregelen, zodat collega’s hun werk op een verantwoorde manier kunnen uitvoeren. Lees meer.

Waarborg Arbo | Diensten