Verzuimbeleid, verzorgd tot in de puntjes.

Verzuimbeleid – Waarborg arbodienst

Een realistisch en overzichtelijk verzuimbeleid zorgt uiteindelijk voor meer controle over de verzuimcijfers. Het beleid geeft jou handvatten zodat je weet wat je moet doen wanneer een collega ziek wordt en daardoor uitvalt. Bij Waarborg focussen we op mogelijkheden en laten we ons niet beperken door obstakels. We werken aan de duurzame inzetbaarheid van werknemers op basis van inzetbaarheidsdoelen en helpen bij het opstellen van een verzuimbeleid, zodat er meer overzicht ontstaat.

Ons uitgebreide pakket aan preventieve maatregelen en onze geoptimaliseerde verzuimbegeleiding door (para)medisch geschoolde inzetbaarheidsadviseurs zorgt ervoor dat zieke medewerkers snel en deskundig geholpen worden, zonder lange wachttijden voor de eerste fysieke afspraak.

Onze werkwijze, verzuimbeleid en het verbeteren van de duurzame inzetbaarheid

Wij begrijpen dat geen enkele organisatie hetzelfde is. Daarom bekijken we per situatie welke aanpak het beste aansluit bij het bedrijf. Wij bieden een op maat gemaakt totaalpakket, volledig afgestemd op de specifieke behoeften van jou en je collega’s. Je betaalt een vast bedrag zonder extra kosten voor elk afzonderlijk telefoontje.

Voordat we aan de slag gaan met het verzuimbeleid en de duurzame inzetbaarheid, nemen we de tijd om het bedrijf, het team en de HR-professional goed te leren kennen. Een strategisch adviseur analyseert de organisatie grondig. Op basis van deze analyse stellen we gezamenlijk inzetbaarheidsdoelstellingen op die als leidraad dienen voor onze samenwerking. Met regelmatige evaluatiemomenten monitoren we zowel het verzuimbeleid als de vooruitgang van de duurzame inzetbaarheid, en kunnen we onze aanpak indien nodig aanpassen.

Je werkt samen met vaste contactpersonen, een strategisch adviseur geeft onderbouwd advies over het verzuimbeleid en welke preventieve maatregelen het welzijn van het team kunnen verbeteren. Bij ziekte en uitval van een medewerker staat een team van professionals klaar om ondersteuning te bieden. Een (para)medisch geschoolde inzetbaarheidsadviseur begeleidt het verzuimproces. Met hun achtergrond als fysiotherapeut, doktersassistent of verpleegkundige hebben ze uitgebreide ervaring met diverse klachten. Hun brede netwerk maakt snelle doorverwijzing naar de juiste zorgprofessional mogelijk, zoals een psycholoog, fysiotherapeut of arts. We werken ook nauw samen met zorgorganisaties zoals Novum Zorg en OCA.

Een bedrijf dat zich richt op het voorkomen van verzuim zet een belangrijke eerste stap richting controle over de cijfers. Wij bieden een divers scala aan preventieve maatregelen die individueel of in combinatie een goede basis vormen voor het bevorderen van het welzijn van het team en de werkomgeving. Denk aan periodieke medische onderzoeken, werkplekonderzoeken en healthchecks, die inzicht geven in de gezondheid van het team en verbeterpunten aan het licht brengen. Met onze uitgebreide ervaring verzorgen we regelmatig kennissessies en trainingen, zoals ‘Doorploegen‘ voor werknemers die in ploegendiensten werken en ‘Smaakmakers‘ voor werknemers die zich willen richten op een gezonde leefstijl. Onze focus ligt op het optimaliseren van het verzuimbeleid en de duurzame inzetbaarheid van jouw team.

Bekijk onze dienstenpagina voor meer informatie over de verschillende diensten, trainingen en onderzoeken die we voor jullie organisatie kunnen verzorgen.

De mogelijkheden bespreken?

We nodigen je van harte uit voor een (online) kop koffie om de opties te verkennen en je vragen te beantwoorden. Dit gesprek is geheel vrijblijvend en kosteloos. Of je nu bij ons in Enschede wilt langskomen of liever een online afspraak maakt, de keuze is aan jou. Laat je naam, bedrijfsnaam en e-mailadres achter, dan nemen we contact met je op om een afspraak in te plannen. Wil je liever eerst telefonisch contact of een e-mail sturen? Onze contactgegevens vind je op de contactpagina.

Voor wie zetten wij ons in?

Wij ondersteunen bedrijven bij het ontwikkelen en verbeteren van hun verzuimbeleid, ongeacht de grootte en branche. Of het nu gaat om een lokale winkel of een groot bedrijf met duizenden medewerkers, wij gaan geen uitdaging uit de weg. Benieuwd naar de ervaringen van onze klanten met Waarborg? Bekijk onze klantencases om meer te weten te komen. Wij werken samen met bedrijven die hun medewerkers als waardevol kapitaal zien en graag investeren in hun welzijn.

Verzuimbeleid

Gratis afspraak plannen?