Prioriteit geven aan mentale gezondheid op de werkplek: tips en trucs
Het is geen geheim dat werkstress en mentale gezondheidsproblemen veel voorkomen op de werkplek. Volgens de WHO zal depressie tegen 2030 wereldwijd de grootste oorzaak zijn van ziekteverzuim. Volgens onderzoek van TNO uit 2019 naar verzuim in Nederland is psychisch verzuim gestegen van 20,6% in 2015 naar 29,3% in 2019. Dit percentage is alleen maar verder gestegen. Het is van cruciaal belang om de geestelijke gezondheid van werknemers serieus te nemen en te ondersteunen. Maar hoe geef je nou prioriteit aan de mentale gezondheid van werknemers? We geven je 10 concrete tips!

Praat over mentale gezondheid

Het bespreken van mentale gezondheid op de werkplek kan het stigma verminderen en werknemers aanmoedigen om hulp te zoeken. Werknemers hoeven niet te verzuimen om in gesprek te kunnen met de inzetbaarheidsadviseur. Juist preventief kan de inzetbaarheidsadviseur veel betekenen.

Flexibel werken

Als werkgever kun je thuiswerken aanmoedigen bij je medewerkers. Dit bevordert een goede werk-privébalans en geeft de medewerker meer vrijheid bij het invullen van zijn of haar eigen agenda.

Geef het goede voorbeeld

Als leidinggevende is het belangrijk om het goede voorbeeld te geven door het creëren van een positieve en ondersteunende werkomgeving, waar werknemers zich veilig voelen om over hun mentale gezondheid te praten.

Bied hulp aan

Het aanbieden van psychologietrajecten kan werknemers helpen die worstelen met geestelijke gezondheidsproblemen. Doordat zij met een psycholoog in gesprek kunnen, zijn zij eerder weer inzetbaar.

Ondersteun gezonde gewoonten

Geef werknemers de ruimte om gezonde gewoonten te ontwikkelen, zoals gezonde voeding en genoeg slaap. Dit draagt bij aan een betere geestelijke gezondheid.

Beheers de werkdruk

Te veel werk kan leiden tot stress en burn-out. Zorg ervoor dat werknemers niet te veel werk op hun bordje krijgen en dat hun werkdruk behapbaar is.

Moedig pauzes aan

Het nemen van pauzes kan de productiviteit en concentratie verbeteren en stress verminderen. Moedig medewerkers aan om pauzes te nemen en geef ze de ruimte om dit te doen.

Bied trainingen aan

aanbieden van trainingen en professionele ontwikkeling kan werknemers helpen om hun vaardigheden te ontwikkelen en zich te verbeteren, wat weer bijdraagt aan hun geestelijke gezondheid.

Promoot positieve communicatie

Een positieve werkcultuur waarin open communicatie en samenwerking worden aangemoedigd, draagt bij aan de geestelijke gezondheid van werknemers.

Ontwikkel een inzetbaarheidsbeleid

Ontwikkel een beleid dat zich richt op het verbeteren van de geestelijke gezondheid van medewerkers en waarin duidelijk wordt vermeld hoe deze ondersteuning kan worden geboden.