Banner, maak een punt van duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid – Waarborg arbodienst

Voor een HR-professional is de duurzame inzetbaarheid van jouw collega’s de grootste prioriteit. Je zoekt een arbodienst die het welzijn van je team net zo belangrijk vindt als jijzelf. Bij Waarborg kijken we graag naar mogelijkheden en laten we ons niet tegenhouden door beperkingen. Op basis van de inzetbaarheidsdoelen van de organisatie werken we aan de duurzame inzetbaarheid van de werknemers. Daarvoor hebben we een compleet pakket aan preventieve maatregelen en houden we ons bezig met het optimaliseren van onze verzuimbegeleiding door (para)medisch geschoolde inzetbaarheidsadviseurs, zodat een zieke medewerker snel en deskundig geholpen kan worden en niet eerst weken hoeft te wachten op de eerste afspraak.

Onze werkwijze voor het verbeteren van de duurzame inzetbaarheid

Geen enkele organisatie is hetzelfde, dat begrijpen we als geen ander. Daarom bieden wij een op maat gemaakt totaalpakket afgestemd op de wensen van jouw organisatie. Je betaalt dan een totaalprijs en krijgt geen factuur voor elk los telefoontje.

Voordat we met de duurzame inzetbaarheid aan de slag gaan, leren we het bedrijf, het team en de HR-professional graag eerst goed kennen. Een strategisch adviseur neemt de organisatie onder de loep. Op basis daarvan formuleren jullie inzetbaarheidsdoelstellingen die een anker vormen in onze samenwerking. Met regelmatige reflectiemomenten monitoren we de vooruitgang van de duurzame inzetbaarheid en kunnen we bijsturen wanneer dat nodig is.

De strategisch adviseur komt met onderbouwd advies over welke preventieve maatregelen interessant zijn voor het verbeteren van het welzijn van het team. Wanneer een collega ziek wordt en daardoor uitvalt, staat er een team van professionals voor diegene klaar. Een (para)medisch geschoolde inzetbaarheidsadviseur begeleidt het verzuimproces. Met hun achtergrond als fysiotherapeut, doktersassistent of verpleegkundige hebben ze veel ervaring met klachten. Hun brede netwerk stelt hen in staat snel te schakelen en door te verwijzen naar de juiste zorgprofessional, of dat nou een psycholoog, fysiotherapeut of arts is. We hebben ook goed contact met verschillende zorgorganisaties zoals Novum Zorg of OCA

Een bedrijf dat investeert in de preventie van verzuim zet de eerste stap naar meer controle. Daarom bieden wij verschillende preventieve maatregelen die afzonderlijk of in combinatie een goede basis vormen voor het verbeteren van het welzijn van het team en de werkomgeving. Maatregelen zoals periodieke medische onderzoeken, werkplekonderzoeken of healthchecks geven inzicht in het welzijn van het team en brengen verbeterpunten aan het licht waaraan gewerkt kan worden. Vanuit onze jarenlange ervaring geven we regelmatig kennissessies of verzorgen we trainingen zoals ‘Doorploegen‘ voor werknemers die in ploegen werken en ‘Smaakmakers‘, de weg naar een gezonde leefstijl. Alles wat we doen, draait om het verbeteren van de duurzame inzetbaarheid van jouw team.

Bekijk onze dienstenpagina voor meer informatie over onze verschillende onderzoeken, diensten en trainingen.

Vrijblijvend en gratis de mogelijkheden bespreken?

Graag nodigen we je uit voor een (online) kop koffie om alvast de mogelijkheden te bespreken en om je vragen te beantwoorden. Dit gesprek is vrijblijvend en gratis. Je bepaalt zelf of je bij ons op locatie wilt komen in Enschede of dat je liever online een gesprek inplant. Vul je naam, bedrijf en mailadres in, dan nemen we contact met je op om een afspraak te maken. Wil je ons eerst telefonisch spreken of liever een mail sturen? Je kunt ons bereiken via het telefoonnummer op de contactpagina.

Voor wie zetten wij ons in?

Wij maken een punt van duurzame inzetbaarheid bij bedrijven in diverse branches en van verschillende groottes. Van de winkel op de hoek tot bedrijven met duizenden medewerkers, wij gaan geen uitdaging uit de weg. Wil je weten hoe onze klanten de samenwerking met Waarborg ervaren? Bekijk dan onze klantencases. Wij zetten ons in voor bedrijven die werknemers zien als kapitaal en graag in hun gezondheid willen investeren.

Duurzame inzetbaarheid

Gratis afspraak plannen?