Autisme op de werkvloer

Op de werkvloer lopen veel verschillende persoonlijkheden rond, van de collega die dol is op thuiswerken, tot de werker die in de dynamische kantoortuin op zijn productiefst is, de denker die altijd in een vergadering lijkt te zitten, of de doener die taken oppakt en niet meer loslaat tot het in de puntjes is uitgewerkt. We krijgen op de werkvloer te maken met veel verschillende persoonlijkheden met verschillende talenten, maar ook met lastige situaties. Daartussen heb je ook collega’s met autisme. Voor hen geldt hetzelfde: tegenover de problemen die autisme met zich meebrengt, staan de vele talenten en kansen die niet vaak genoeg benut worden. Dit heeft erin geresulteerd dat 60% van deze talentvolle werknemers niet op het niveau zit dat ze aan zouden kunnen. Daarnaast zitten veel werknemers met autisme thuis zonder werk, wat een gemiste kans is voor zowel bedrijven als voor de potentiële werknemers.

Kennissessie autisme op de werkvloer

Het uiteindelijke doel is dat we bedrijven een stukje bewustwording mee kunnen geven, zodat er meer begrip komt en er ruimte is voor de potentie van talentvolle medewerkers met autisme. Daarom organiseren we in samenwerking met autismecoach Erna Dogger een kennissessie over dit onderwerp.

Programma

Tijdens deze kennissessie verdiepen we ons in de volgende onderwerpen:

  • Feiten en fabels rondom autisme
  • Het delen van ervaringen van mensen die werken met mensen met autisme
  • Een opdracht uit het belevingscircuit dat later dit jaar op de agenda staat. De opdracht geeft een korte impressie van waar mensen met autisme 24/7 mee te maken krijgen.
  • Het bespreken van de beleving en het vergelijken met de situatie op werk
  • Advies vanuit de arbodienst: hoe kun je als bedrijf het beste omgaan met werknemers met autisme, wat zijn de voordelen en de valkuilen en hoe ga je daar als werkgever mee om.
  • Hoe het Autisme op je Bord® traject ingezet kan worden door de werkgever om werknemers met autisme te behouden die vastlopen of dreigen vast te lopen.

Inschrijfformulier 24 juni

Autisme op de werkvloer - trainers

Voor wie is deze sessie bedoeld  

Iedereen die geïnteresseerd is in het onderwerp is welkom. De sessie is bedoeld om bewustwording en begrip te creëren bij zowel werkgevers, werknemers en in het bijzonder HR-afdelingen. We geven praktische tips en er is ruimte om het gesprek met elkaar aan te gaan en vragen te stellen. Eigenaar van Waarborg en strategisch adviseur Anoukh van Baggum en zerlfstandig Autismecoach/Levensloopbegeleider Erna Dogger begeleiden de interactieve sessie.

Wanneer en waar

De kennissessie vindt maandag 24 juni plaats van 14:00 tot 16:30 op het dakterras aan het adres: Brouwerijstraat 1.

Per persoon kost het €30 exclusief btw om aan de sessie deel te nemen.

Als je vragen hebt, neem dan contact op via onze contactenpagina.

We maken tijdens deze kennissessie foto en videomateriaal voor op social media.